Veenendaal de Klomp – Scherpenzeel

Dit stuk van het Utrechtpad van station Veenendaal de Klomp naar Scherpenzeel. We hebben de auto in Scherpenzeel gezet en zijn met de bus naar het beginpunt gegaan. We lopen de wandeling op een zonnige dag aan het einde van de winter. De Waterlinie rond Renswoude, de versterkingen rond het Valleikanaal maken dat er onderweg zeker wat te zien is.

Van Veenendaal – De Klomp gaat het tussen de velden door richting Renswoude. Renswoude heeft een linie om zich heen. Onderdeel van de Grebbelinie. De dijkjes zijn nu wandel- en fietspad. De wegen die de linie doorkruisen kunnen afgesloten worden.

Fort Daatselaar is een indrukwekkend werk dat o.a. een sluisje moest verdedigen. We zijn er verscheidene keren geweest. Deze keer is het er kaal. Er is net grootschalig onderhoud geweest en bij de ingangen zijn houten wachters geplaatst. De bordjes bewijzen: we zijn op de Grebbelinie. Er zijn hier een streekpad (het Utrechtpad) en twee Klompenpaden uitgezet. De route loopt tussen de velden door. Daardoor valt wellicht minder op dat dit een industrie-gebied is voor pluimvee. Veel grote boerderijen met nog grotere stallen.

Deze wandeling is ongeveer 14km en is gemarkeerd met de geel-rode strepen van het Utrechtpad. De hele route vind je op Wandelnet.nl , daar ook de actuele routewijzigingen. Onze track vind je hier.