Waldskulpturenweg

Bij Bad Berleburg is er in het bos een beeldenroute aangelegd, een Waldskulpturenweg. We lopen een zelf uitgezette route langs een aantal van die beelden. Helaas blijkt de mist soms het zicht een beetje wazig te maken. Het is ook een boswandeling, dus ook de mooie doorkijkjes verdienen aandacht!

Het Sauerland timmert behoorlijk aan de weg voor wandelaars. Onder andere de Rothaarweg wordt helemaal vernieuwd en heet nu de Rothaarsteig.

Het eerste kunstwerk dat wij zien is het groene huis, het “Grunstation”. Vanaf een afstand lijkt het niet zo groot, totdat je het in verhouding ziet. Op naar het volgende kunstwerk: Des verschollenden Falken. Een valk uitgelegd in relief op de grond. Ondanks het uitkijkplatform lastig te zien. De mist geeft ondertussen een speciale sfeer in de bossen.

Het daaropvolgende kunstwerk is imponerend. Het werk “Stein – Zeit – Mensch” is een grote steen opgesloten in de houten kubus. Een eindje verderop is ook de hangbrug een kunstwerk. Hoe precies ontgaat ons, maar het is heel aardig om zo’n brug over te lopen.

De nieuwe kilometerpaaltjes van de Rothaarsteig vervangen de X2 markering. Het nieuwe wandelen, zelf uitpuzzelen hoe je moet lopen is er niet meer bij. Wel heel comfortabel, vooral bij slecht weer.

Deze wandeling is ongeveer 14 km. De track van de route die wij gelopen hebben vind je hier.