Weesp – Naarden

We lopen van station Weesp naar station Naarden-Bussum. De wandeling start bij het station Weesp. Hier begint, zonder enig gevoel voor ceremonie het Waterliniepad. Elk bord of aanduiding ontbreekt.

Na het station volgt het pad een route door de oude stad van Naarden richting het eerste werk Fort Ossenmarkt. Na dit werk volg je de Vechtdijk naar Muiden, de Lange Muiderweg. Onderweg uitzicht over de weilanden en polders, terwijl je langs de Vecht niet meer ziet dan de heggen, hekken en hagen van de woonarken. Soms leuk, maar op den duur wat saai. Na het lawaai van de snelweg Muiden in. Muiden heeft een grote jachthaven en natuurlijk het Muiderslot. Alle gelegenheid voor het aanleggen bij een terrasje en het bekijken van de bootjes. Wij zijn met de museumjaarkaart even de tuin van het Muiderslot in geweest op zoek naar een rustig plekje dat daar ook niet was. De stad weer uit, gaat het nog een keer onder de snelweg door over een hele mooie graskade die uitzicht geeft over de velden. De kade gaat over in het pad om het Naardermeer en via een doorsteek door de buitenwijken van Naarden naar Vesting Naarden. Naarden is in het Waterliniepad dé vesting die je tegenkomt. Alle bouwkundige eigenschappen van de forten die er nog gaan komen vind je hier terug. Het pad voert je om de stad heen en langs een camperparkeerplaats om vervolgens in het chique van Naarden terecht te komen, op naar het eindpunt, station Naarden-Bussum.

Deze etappe van het Waterliniepad is ongeveer 22km lang. De meest actuele route vind je op Wandelnet. De route die wij liepen vind je hier.