Woudenberg

We starten het wandeljaar met een Groene Wissel rond Woudenberg. Eerst door de velden naar den Treek, dan op paden langs de grens tussen bos en weide naar de Heiligenbergerbeek. Dan door de velden terug naar het startpunt.

Bij Woudenberg een stukje langs de Grift. We maken hier een extra rondje omdat we eventueel belangstelling hebben voor een huis alhier. Het is hem niet geworden. Het is januari, maar de zon schijnt en het is niet koud. De katten van de boerderij genieten van de zon en controleren wie er langs loopt. Ee
Een zandbult in het landschap geeft uitzicht over de Veenplas.

Richting de Heiligenbergerbeek. Zicht naar het noorden is richting Leusden. Om de beek te kunnen volgen moeten we de N226 over. Een vervelende oversteek. En de zondagmiddagdrukte zorgt dat de weg een oorverdovend lawaai maakt.

Door de velden over onverharde wegen, lopen we richting het voormalige talud van de spoorlijn. Aan het einde een woonhuis met duidelijke kenmerken van spoorwegbouw.

Deze wandeling is een Groene Wissel nummer 311 en is ongeveer ongeveer 17 km lang. Hij is niet gemarkeerd. Je vindt de Groene Wissels op Wandelzoekpagina.nl De track van de wandeling die wij gelopen hebben vind je hier.