Alpen – Vluyn

We lopen deze wandeling als eerste dag van een meerdaagse. Omdat er in Alpen geen hotel is, hebben we de in Xanten overnacht, de wandeling start voor ons dus bij het station van Alpen. Vanaf het station lopen we naar het punt waar we de vorige keer de E8 verlaten hebben. De wandeling loopt dan het bos ten zuiden van Alpen in. Hier voldoende bordjes om de route te volgen. In het bos natuurlijk de nodige bouwsels. Dat het om productiebos gaat blijkt uit de lange rechte en brede wegen door het bos.

Kamp, van Kamp-Lintfort heeft een groot klooster met een beroemde tuin. We lopen er langs. Een eind verderop moet bij de splitsing bij een Gasthaus gekozen worden tussen de route door het dal of over de bergen. Wij kiezen de hoge route in verband met de overnachting in Vluyn.

Een merkwaardig object zijn de twee betonnen restanten van een spoorwegviaduct. Nu onderdeel van een motor-cross baan. Na de bossen begint het landbouwgebied. Ook dit staat vol met gedenkstenen en kruizen.

Wasserschloss Bloemersheim heeft een opvallende rode kleur. Het oude poortgebouw langs de provinciale weg moet de opknapbeurt nog krijgen. Hier stoppen we met de route en lopen Vluyn in voor onze overnachting.

Deze etappe van de E8 is ongeveer 23 km. De track van de route die wij gelopen hebben vind je hier.