Vluyn – Hinsbeck

We lopen deze wandeling als tweede dag van een meerdaagse. Vluyn ligt niet op, maar net naast de route van de E8. We pakken de route dus op vlak bij waar we hem gister achtergelaten hebben. We lopen Vluyn uit in de stromende regen. Eenmaal uit het bos gelopen zien we dat het niet meer regent. Het moet nog wel een beetje opdrogen. Bij het dorp Stenden is de regen wel weg, maar de nattigheid nog niet. Aan de rand van het dorp een altaartje ter herinnering aan de inwoners van Stenden die gevochten hebben in de Eerste Wereldoorlog. Enige tijd later, op een heuveltje een splitsing in een “Höhenweg” en een “Talweg”. Wijk kiezen de Talweg.

In Voersch is er bij de bushalte een plekje om even te zitten. Uitzicht is op een woonhuis dat aan de buitenkant betere tijden gekend heeft.

Na de pauze door een landbouwgebied met historie blijkt bij een collectie grensstenen. Het bijgeplaatste bord legt uit waar ze vandaan komen en uit welke tijd. Een tiental meters verderop de ingang naar Haus Velde. Een eindje verderop een oude hofstede. Na een lang stuk door het bos komen we op de “Römerstrasse”. Een paneel geeft uitleg. De jeugdherberg van Hinsbeck is dan niet meer ver weg.

Deze etappe van de E8 is ongeveer 28 km. De route die wij gelopen hebben vind je hier.