Auerbach – Lindenfels

Vanuit Auerbach naar Lindenfels. Het is een dag met veel bos, onderweg wel voldoende te zien. We verlaten Auerbach door het Staatspark Fürstenlager. Het is nog vroeg: de winkeltjes zijn nog dicht en het personeel maakt zich op voor een drukke dag.

Het is een park met bos, akkers, boomgaarden met fruitbomen en her en der een bouwwerk. Daarna door de bossen en de velden. Tussen de coulissen zicht op dorpjes in de omgeving. Midden in het bos, een eindje vanaf Reichenbach, het Jerusalem-monument. We volgen de Nibelungenweg, de gele vierkantjes. Tussen velden door, uitzicht op dorpjes, maar af en toe ook een rotspartij. De bloeiende bomen en struiken geven diepte aan de bospartijen.

Terwijl het langzaam dichttrekt bereiken wij de Kaizer Wilhelm-turm. We laten de klim omhoog zitten maar drinken wel wat. De net-uitgelopen bomen zijn ondanks dat het steeds donkerder wordt, nog fris groen. Ondertussen klimmen we gestaag. Het triestere weer is van korte duur, later lopen we weer in het zonnetje en komen we bij de Bismarck-turm uitzicht over de heuvels in de directe omgeving.

Deze etappe van de E8 is ongeveer 19 km. Hij volgt verschillende gemarkeerde routes, deze dag vooral de Nibelungeweg. De route die wij gelopen hebben vind je hier.