Hofheim – Auerbach

We vertrekken vandaag vanuit Worms, waar we overnacht hebben, met de trein naar Hofheim. Bij vertrekt regent het en het zou de hele dag zwaar bewolkt blijven met af en toe een spatje. Niet genoeg om echt nat te worden.

De wandeling vandaag is door velden en door aangelegd bos tot aan de voetheuvels van het Odenwald. Na de treinrit lopen we Hofheim uit, door de velden naar steeds weer het volgende dorp. Pauze houden en droog zitten ging lang niet goed. Dit huisje bij een speeltuintje was echter prima. De bomen in het bos stonden tot aan de wortel in het water. De asfaltweg loopt wel lekker door. Dat het veel geregend heeft blijkt uit de modderige weg.

Vanuit de verte al goed zichtbaar, een zendstation. Langwaden is stil en het ziet er niet bijzonder welvarend uit.

Over de gele velden is in de verte het gebergte al zichtbaar. Het laatste stukje door de velden tot aan Auerbach. Daarna gaat de route over de snelweg, door een industriegebied, over de spoorlijn en door het dorp richting ons hotel. Dat de snelweg het dorp passeert en het verkeer er niet meer door hoeft, geeft vergane glorie.

Deze track van de E8 is ongeveer ongeveer 22 km en volgt vooral de Nibelungenweg. De track van onze wandeling vind je hier.