Beek – Kleve

We lopen deze etappe als tweede dag van een vijfdaagse. Het gedeelte van het Lingepad in deze etappe heeft weinig meer met de Linge te maken, meer met het bereiken van de Duitse grens om de aansluiting met de E8 te maken. De wandeling gaat door grensgebied. Je merkt het onder andere aan een oude markering op waar ooit de grens gelopen heeft.

Bij het restaurant Duivelsberg kruisen drie routes elkaar: het Pieterpad, het Lingepad en het streekpad Nijmegen. Van het Lingepad een bord. Het is echter niet het eindpunt.

Wanneer je op een Nederlands bordje een Duitse markering ziet, weet je dat je op de grens staat. En dat is ook zo.

De bushaltes zijn wel het eindpunt van het Lingepad. De overdekte bushalte is voor de bus verder Duitsland in, de ander is voor de bus terug naar Nijmegen. Hier eindigt voor ons het Lingepad. De eerste LAW die we 100% gelopen hebben. Het stuk na Wyler gaat tussen de velden door richting Kranenburg. Daarna wordt een stuk van het Reichswald gelopen.

Deze etappe van de E8 is ongeveer 26km lang. Het is deels het Lingepad, deels de E8. De track van de wandeling vind je hier.

Het Lingepad is opgegaan in het Grote Rivierenpad. Zie de site van Wandelnet.nl voor de meest actuele route van het Grote Rivierenpad.