Slijk Ewijk – Beek

We lopen deze wandeling als eerste dag van een vijfdaagse wandeling. Deze dag regent het de hele dag. Omdat we tevoren overnachting gereserveerd hebben, gaan we toch. En warempel, als je buiten bent regent het minder (hoewel..). Maar het verklaart wel waarom er weer wat weinig foto’s zijn. Het is niet de meest boeiende etappe, dus of we hem nog een keer overdoen bij mooi weer betwijfel ik.
We starten bij de dichtstbijzijnde bushalte, bij het Strandpark Slijk – Ewijk. Daarvandaan lopen we naar Slijk-Ewijk (toch weer 2 km) en pakken daar de route op.

Vanaf Slijk-Ewijk over de Waaldijk richting Nijmegen. Je hebt dan mooi zicht over de polders en de uiterwaarden. De kerk van Oosterhout is een opvallend gebouw. Groot. Erg groot, en duidelijk uit de tijd dat de kerk nog geld had. In het park van Huis Oosterhout zie je de dijk weer terugkomen. Eenmaal de brug over, schuilen we onder het gebouw van Royal Haskoning, een groot ingenieursbureau. Je heb daar uitzicht op het dorpje in de Ooipolder. Terugkijkend zicht op Nijmegen, tenminste, als het niet zo grijs en grauw zou zijn. Na Nijmegen gaat de route door naar Beek. Dat gaat via luxe woonwijken maar later door het bos. (Bijna) de eerste onverharde paden op het Lingepad. Wij stoppen in Beek bij het hotel aldaar.

Deze etappe van het Lingepad is ongeveer 15 km (zonder de aanlooproute) en is rood-wit gemarkeerd. Het Lingepad is opgegaan in het Grote Rivierenpad. Voor de meest actuele route kijk je op Wandelnet.nl. Aan de noordoever van de rivier heeft Nijmegen de stadsuitbreiding, de route zal daar verlegd zijn. De track van de wandeling die wij gelopen hebben vind je hier.