Berkum – Hasselt

We lopen deze etappe van het Overijssels Havezatenpad als vierde en laatste dag in een vierdaagse. We hebben overnacht vlak bij de route, dus we zijn snel op pad. We lopen de zomervariant. Berkum uit en dan een stukje langs de snelweg door Zwolle heen. Je komt dan bij een recreatieplas. Daar is alles netjes aangegeven.
We steken de Overijsselse Vecht over met een pondje. Daarna tussen de velden rond Haerst. Grote boerderijen en huizen. Een lange rechte weg en dan in de verte huis Den Doorn. Het huis heeft op het dak een hekje. Zo’n hekje op het dak heet in de USA een “widow walk”.

Zicht op de “Buitenlanden”. De Gennedijk is de lange rechte dijk tussen Genne en Hasselt. Wel een mooi uitzicht op de uiterwaarden van het Zwarte Water. Langs het gemaal Streukelerzijl over de Stenen Dijk tussen het gemaal en Hasselt. We lopen Hasselt door om te eindigen bij de bushalte bij het stadje.

Deze etappe van het Overijssels Havezantepad is ongeveer 13 km. De route die wij gelopen hebben vind je hier. Voor de meest actuele route kijk je op Wandelnet.nl