Booser Doppelmaartour

Deze dag heeft niet zo’n gunstige weersvoorspelling, geen reden om niet op pad te gaan, maar wel om een wat kortere wandeling te doen. We lopen de Booser Doppelmaartour, één van de Traumpfade. Bij de start een mooi informatiebord met de route en wat foto’s. In de verte de eerste bestemming van de wandeling de Booser Eifelturm, naast een steengroeve. Ook vrij aan het begin al een schuilhut. Deze heeft zelfs een gillplatz ingebouwd!

De steengroeve laat de gelaagdheid van de steenlagen in dit gebied goed zien. Je kan er goed dicht bij komen en de informatiepanelen vertellen de herkomst van wat er te zien is. Je ziet voornamelijk tufsteen. Vanaf de  uitzichttoren kan je de geologische structuren in het landschap goed zien. Aan de voet een houten speeltent voor de kids.

Op de terugweg een bankje met Mariabeeldje. De terugweg is weer een afwisseling van velden en bossen. Ook het weer wordt afwisselend: de regen wordt afgewisseld met druilerige motregen.

Deze wandeling is ongeveer 9 km. Het is een door het tourismebureau uitgezette wandeling. Wij vonden hem op Outdooractive.com. De wandeling die wij gelopen hebben vind je hier.