Tuffsteinweg

We lopen een wandeling door geologisch interessant gebied: tufsteen en kalksteen. De start is bij een wanderparkplats aan de rand van het dorpje Weibern. Vlak naast het dorp een voormalige steengroeve. We kunnen er niet in, maar de wand van de groeve laat wel de schaal zien. Groot. Een klein eindje verderop is er een plek voor een eredienst gemaakt. De wandeling loopt van van het ene bosje naar het andere, tussen de velden door. Voor ons dan relatief nieuw, zijn de grote windmolens.

Onderweg zien we allerlei weerslag van de steenwinning, zoals mooie stenen richtingwijzers. De lokale steen verwerkt in lokale huizen. We komen ook langs een open groeve voor tufsteen, de donkerbruine steen met bubbeltjes, net Bros. Informatiepanelen vertellen de herkomst van deze vulkanische steen.

Het is een prachtige dag, lekker zonnig en de kleuren van de bomen komen goed uit. De open velden geven mooi zicht op de randen van de bosjes, de lage zon kleurt alles geel.

Aan het begin van het dorp Kempenich staat de St Bernarduskapel. Ondertussen komen we natuurlijk ook kruisen langs de weg tegen. Terug op de parkeerplaats blijkt de muur om de parkeerplaats een gids en eerbetoon aan het vakmanschap van de steenhouwers. De muur is onderverdeeld in segmenten die ieder een andere manier van afwerken laten zien.

Deze wandeling is ongeveer 16,5 km en is afkomstig van Outdooractive.com. De wandeling die wij liepen vind je hier.