Deelerwoud

Het is een mooie maandag in de vakantie en de heide bloeit. Er op uit om dat te bekijken. Op de wandelzoekpagina vind ik “Wandeling rond Ede 10”, een wandeling over de heide bij Deelen. Startpunt is het museum(pje) over de vliegbasis Deelen. Omdat ik in de app geen routeaanwijzingen heb, kies ik er voor om vlak na de start rechts te gaan over een klein paadje. Dat gaat weer over in wat grotere paden langs en later over de Grote Heide. Dat gaat uiteindelijk over in het fietspad over de Brinkhorsterweg. Gelukkig ligt er een goed begaanbaar ruiterpad naast, dat loopt dan wel zo rustig. Met het zonnetje is goed te zien dat de heide bloeit. Het had wat uitbundiger gekund, maar toch.  Bij een afslag alsnog de Kleine heide over. Bij de Walweg de eerste pauze. Een eindje verderop ligt een rund ook pauze te houden.

Na al die heide gaat de route de bossen in. Daar zie ik vier reeën die wel goed uitkijken, maar niet direct wegrennen. Duidelijk is dat de bossen last hebben van de droogte. De letterzetterkever is nog niet in grote aantallen geland, het bos is niet zo doods als elders. Met een bocht om de bebouwing van Deelen heen en dan weer terug bij het startpunt.

Het is een mooie wandeling, maar wel lange rechte wegen en met flinke stukken open veld. Lekker ver kijken, maar in de zon wel warm.

De wandeling is afkomstig van de Wandelzoekpagina en is 12km. De route die ik gelopen heb is iets meer dan 11km en vind je hier.