Graaf van Buren (2)

Dit is de tweede dag van de “oude” NS wandeling “Graaf van Buren”. De wandeling liep van Tiel naar Beesd met een overnachting in Geldermalsen.

Dag 2

Loopt van Geldermalsen naar Beesd en volgt grotendeels het Grote Rivierenpad (de opvolger van het Lingepad). Alleen, er zijn wat extra lussen over het landgoed, de Heerlijkheid Mariënwaerdt en dat is bijzonder de moeite waard.

Langs het spoor Geldermalsen uit. Al vrij snel waan je je buiten de stad en ga je de Lingedijk op. Daar staan de huizen tegen de dijk geplakt, tussen de boomgaarden. Aangezien het oktober is, hangen de bomen vol. Bij veel huizen kistjes met fruit en noten te koop.

Bij het gemaal loopt de route Mariënwaerdt op. Dat dat zo is, wordt meteen duidelijk aangezien de heerlijkheid eigen straatnaambordjes heeft. Over smalle paadjes en bruggetjes over de landerijen. Aan de overkant van de Linge een molen, aan deze kant lopen we langs de afscheiding van het landhuis. Voorbij het landhuis de Notenlaan. Daar wordt al druk noten geraapt. Na het landgoed gaat het vrij rechtdoor naar station Beesd, niet meer dan een tramhalte.

Deze wandeling is ongeveer 22km en volgt grotendeels de rood-witte markering van het Grote Rivierenpad. Wij hadden als beginpunt station Geldermalsen en eindpunt station Beesd. De track van de wandeling vind je hier.