Leopoldstal – Bad Driburg

Deze wandeldag gaan we van Leopoldstal naar Bad Driburg. We hebben een deel van dit traject al eens gedaan, maar het OV in deze regio is niet erg ruim in de keuzes.
We gaan eerst met de trein van Bad Driburg dat een klassiek Duits stationsgebouw heeft, naar Altenbeken, wachten daar 41 minuten (maar wel met een kopje koffie), en dan door naar Leopoldstal, wat niet meer is dan een tramhalte.
Daar lopen we van het dorp de heuvelrug weer op om bij het staartje van de Hermannsweg te komen. Die eindigt bij de Lippischer Velmerstot, een top van 441m. Ook hier zijn wij eerder geweest, maar nu is het prachtig weer, de eerste keer was het koud en nat. We nemen daarom ruim de tijd om op de uitzichttoren van het uitzicht te genieten.
 
Wat opvalt is dat er heel veel houtkap is. Droogte en kevertjes zorgen voor een enorme kaalslag. Het lijkt er ook op dat sommige percelen eerder gerooid worden om te voorkomen dat het hout waardeloos wordt.
 
Na ongeveer 8km bereiken we Schwartzes Kreuz, een hut met een zwart, ijzeren kruis. Vanaf hier lopen we een deel wat we nog niet gedaan hebben. En nadat we een weg overgestoken zijn, langs een akker gelopen, lopen we plots niet meer in de naaldbomen bovenop de heuvelrug, maar tussen loofbomen op de flank.
Bij het punt “Schone Auszicht” is het genoeg voor deze dag lopen we terug naar Bad Driburg.
 

De etappe van de Hermannsweg / Eggeweg, van de Lippische Velmorstot tot aan Schone Auszicht, is ongeveer 13km. Met aan- en afloop hebben wij deze dag ongeveer 20km gelopen. De route die wij gelopen hebben vind je hier.