Reichswald

Het is begin april en Eerste Paasdag. We gaan wandelen in het Reichswald. Dat waren we al lang van plan, maar in de reacties op Wandelzoekpagina werd geopperd om deze route te doen als het wat langer droog was. Wij hopen ook nog op een beetje zon. Om onnavolgbare redenen lopen we de route tegen de richting in. Maakt wel dat we de andere wandelaars die we tegenkomen passeren en achter elkaar aan hoeven te lopen. Niet dat het heel druk is, maar dit is wel echt prettiger.

We lopen het dorp uit richting het zuiden en lopen dan tussen de velden door naar natuurgebied de Bruuk. Daar ging de opmerking over hoog water over. Nu is het goed te doen. Ook is duidelijk dat er onderhoud gepleegd is, juist om de waterhuishouding goed te krijgen. De Bruuk uit, lopen we naar Grafwegen. Dat is Duitsland. Dat mag deze dag nog net. Een paar dagen later gaat Duitsland dicht vanwege Corona.

Door het Reichtswald lopen we naar het noorden. En dat gaat ook omhoog, niet heel spectaculair, ongeveer 70 meter, maar je voelt het wel. Het maakt ook de lange rechte wegen weer goed. Op de rand van het Reichswald een markering van de E8. Wij hebben hier dus eerder gelopen! Terug in Nederland lopen we langs de Groesbeek weer terug naar het beginpunt.

Deze Trage Tocht is ongeveer 13km lang. Je vindt de actuele versie op Wandelzoekpagina. De route die wij gelopen hebben vind je hier.