Emmen – Oosterhesselen

We lopen deze etappe tijdens een weekendje in een naburig bungalowpark. Parkeren in Oosterhesselen, dan met de bus naar Emmen en vervolgens weer naar de auto. Het is eind november, dus niet al te warm, in de loop van de dag wordt het echt herfst met een stevige wind.
Het gebied is meer een landbouw dan een recreatiegebied. Grote velden, omgeploegde akkers, grote stallen. Ook relatief veel asfalt.

Emmen uit is niet zo enerverend. Een dorp dat gegroeid is en daarom in het centrum groot is gaan doen. Een landweg de stad uit komt uit bij het beschermd dorpsgezicht van Westenesch.

De brug over het Oranjekanaal heeft betere tijden gekend. Of hij nog kan draaien is maar de vraag. Na een stukje over landbouwweggetjes, over een heideveldje. Bij de oprit van de N34 een P+R met frietkraam.

De traditionele kappen op de schuren worden nog fletser in het grijze licht. Langs de weg grote schuren van de boerderijen. Het klassieke (voormalige) gemeentehuis is ietwat kitch, maar heeft nog wel wat. Achter het gebouw een toevoeging uit eind jaren 1970. Een groter contrast is niet denkbaar. Niet zo mooi, vinden we.

Het stukje tussen Sleen en De Klencke is niet het mooiste stuk. Door de paden door de houtwallen krijg je toch het idee dat het een groene wandeling is. Op de kaart zie je anders. Na de Havezate de Klencke door een bos en over de heide naar Oosterhesselen, ons eindpunt.

Deze etappe van het Drenthepad is ongeveer 19km lang en is geel-rood gemarkeerd. Voor de actuele route kijk je op Wandelnet.nl. De track van de wandeling die wij gelopen hebben vind je hier.