Bredenborn

We hebben deze wandeling zelf uitgezet. Het zou een mooie dag worden (en dat was het ook), en we wilden door de velden lopen om zo veel mogelijk van de zon te genieten. Nadat we de auto geparkeerd hebben op de parkeerplaats voor wandelaars aan de noordkant van het dorp, bij de begraafplaats, lopen we het dorp door naar het Schloss. Vanaf daar volgen we de A13 naar Bredenborn. Op de velden staan de gewassen er nog, hoewel er druk gewerkt wordt om ze binnen te halen. Nadat we de rand van Bredenborn bereikt hebben maken we min of meer rechtsomkeer en volgen het rondje naar de rand van het bos.

Aan de rand van het bos genieten we van het uitzicht over het dal met in de verte de windmolens. We volgen het rondje nog steeds om over de top van de heuvel weer uit het bos te komen. Van de bosrand lopen we Altenbergen in. In Altenbergen kiezen we de A6 om het dorp weer uit te komen, een stukje verderop een hut met een Wassertretanlage.

Na de hut gaat het een donker stuk bos door dat je naar een bosrand met kruis brengt. Bij die plek kijk je een dal in, en lijkt het landschap erg op wat je in Engeland ziet. Korte heuvels en steile dalen, heel anders dan de brede dalen die je in deze omgeving ziet. Met de A9 lopen we naar het noorden en pakken het cirkeltje weer op. De route X2 brengt ons dan naar Vörden terug.

Deze wandeling is ongeveer 15km. De track van de wandeling vind je hier.