Beilen – Ruinen

Op een koude dag in de voorjaarsvakantie lopen we van Beilen naar Ruinen. We parkeren in Ruinen, pakken de bus naar Beilen en lopen dan terug. Ondanks het zonnetje is het behoorlijk fris.

De wandeling begin dus op het dorpsplein in Ruinen. Daar wachten we op de bus. Beilen uit is eerst langs de zuivelfabriek en dan de woonwijken door. Omdat het zo koud is en geweest is, ligt er ijs. Het dorp uit kom je meteen in de veengebieden en de heideterreinen terecht. Alles is nog bruin en kaal. Dat gebieden nat zijn, blijkt uit het ijs dat nu tussen de bomen goed zichtbaar is.

Aan de rand van de bossen nog de schaapskudde die in de luwte van de bomen aan het grazen is. Daarna gaat het het Dwingelerveld over. Blij dat de zon schijnt en dat we de wind in de rug hebben. Halverwege de tussenstop bij de schaapskooi. Daarna weer min of meer rechtdoor het Dwingerlerveld over. Aan het einde weer wat bossen en de molen van Ruinen.

Deze etappe van het Drenthepad is ongeveer 21km en is geel-rood gemarkeerd. De meest actuele route vind je op Wandelnet.nl. De track van de route die wij gelopen hebben vind je hier.