Bergharen

We lopen de Trage Tocht Bergharen. In de Coronatijd wil je een wandeling met weinig risico op andere wandelaars. Deze wandeling lijkt wat vergeten. Wij lopen deze wandeling op een warme dag, weinig zon maar wel met harde wind. Grote delen gaan door het open veld, in de zon is het gewoon heet, in de schaduw met de wind snel frisjes. Eigenlijk is dit een mooie wandeling voor als het rustig weer is.

Dat het de moeite waard is blijkt. We parkeren bij kasteel Hernen en lopen dan, deels over asfalt, naar Bergharen. Daar lopen we langs de rand van het dorp om vervolgens tussen de velden, bosjes en houtwallen om het dorp heen te lopen. Het is daarmee een verrassend afwisselende wandeling. Steeds weer wat anders. En dan vergeet je de mindere stukken al snel. Aan het einde een stuk langs de Nieuwe Wetering, in menig beschrijving aangeduid met “het kanaal”. Het blijkt een prima wandelpad te zijn met, als je tijd neemt voor details, genoeg te zien.

Deze Trage Tocht is bijna 16km. De meest actuele versie vind je op de Wandelzoekpagina. Er is op de Wandelzoekpagina ook een Groene Wissel die in Bergharen zelf start, die is drie kilometer korter maar doet het kasteel niet aan. De track van de route die wij liepen vind je hier.