Bijvoetpad

In de voorjaarsvakantie lopen we het Bijvoetpad. Gekozen omdat we dan langs een paar hunebedden komen. Die hebben we toen we in deze omgeving het Drenthepad liepen ook gezien, maar het is altijd leuk om ze weer te zien.

De wandeling start bij het Hunebedcentrum in Borger. Vanaf daar lopen we richting het dorp en komen we langs de Joodse begraafplaats. Het bordje aan het pad vermeldt dat er vier joodse families waren en dat die allevier de oorlog niet overleefd hebben. Wat later komen we in het dorp nog een gedenksteen tegen. We lopen het dorp weer uit bij het Hunebedcentrum. Dan gaat het van het ene bosje tussen de velden naar het andere. Langs de hunebedden, waar het toch weer druk is. Opvallend is dat de mooie koperen platen met het hunebednummer verdwenen zijn. Na het laatste hunebed lopen we richting het kanaal Buinen – Schoonoord. De brug (1927) over die echt een paar honderd meter van het einde van het kanaal gebouwd is. Een brug verder blijkt een oude spoorbrug te zijn, het pad loopt ook op een dijkje en gaat strak rechtdoor. Bij de brug ook de resten van een sluisje. Daarna weer een heel eind langs het kanaal. En als je zo lang rechtdoor gaat zie je vanzelf de schelpen liggen.

Deze wandeling is uitgezet door de ANWB en voorzien van bordjes. De wandeling is bijna 14km lang. De track van de route die wij liepen vind je hier.