Dremmen – Herzogenrath

Deze etappe volgt de Wurm. We lopen van Dremmen naar Herzogenrath als onderdeel van een meerdaagse. En daarmee is de beschrijving eigenlijk klaar. In het begin is de route iets verlegd ten opzichte van de beschrijving, maar dat is een afsteker. Niet erg. Voor de verandering doet de route ook een aantal dorpjes aan. Die brengen de nodige variatie in deze eigenlijk wat eentonige dag. Het was ook een hete dag, was er meer overnachtingsgelegenheid geweest, dan hadden we de etappe zeker ingekort.

Het hotel is Dremmen was opvallend in die zin dat de eigenaar ook in rotan meubels handelt en zijn hotel ook als toonzaal gebruikt. Voor ons zal dit dan ook het “rotan hotel” blijven. Start van de etappe bij de brug over de Wurm. Vervolgens volgen we de Wurm en het spoor. Bij Horst gaan we het spoor over. De route volgt de randen van het dorp. Een volgende keer zou ik door het dorp lopen. Niet omdat er zoveel te beleven is, maar het mooie van het dorp zie je niet. Wel een stukje door de velden.

Ook Randerath wordt aan de buitenkant gepasseerd. Aan het einde een beeldhouwwerk met daarop ook de hoogte boven N.N., wat overeenkomt met het NAP.

Tussen Randerath en Geilenkirchen wordt de Wurm een paar keer overgestoken. Het kasteel zien we alleen door de bomen. Het vreemde bouwwerk is bij Zweibruggen, een fietsbrug over de Wurm. Komt op het lijstje om nog een keer te bekijken. De velden zijn vlak, zie dienen ook als uiterwaarden Bij Rimburg een brug over de Wurm die op een originele en effectieve manier afgesloten is met een schildpad. Vanaf de brug uitzicht op het kasteel Rimburg.

Vervolgens lopen we langs het spoor Herzogenrath in. Dat is het lelijke stuk van het dorp.

Deze etappe van de E8 is ongeveer 28 km. De etappe die wij gelopen hebben vind je hier.