Förstersteig

De Eifel heeft mooie wandelingen. Deze dag lopen we de Förstersteig, een rondje van ongeveer 17km. Voldoende omhoog en omlaag om het een inspannende wandeling te maken. Onderweg een klein buitje. Gelukkig staat deze regio vol met schuilhutjes. Vanaf het startpunt gaat het omhoog: voorlopig nog over brede bosbouwwegen. Aan het einde van de bosweg een tokkel-baan tussen de bomen. Wij gaan over een klein paadje nog veder omhoog, richting de Luisenhütte. Op de kruisingen voldoende ruimte voor zwaar verkeer om te keren: het wordt dan wel een modderpoel. De wolken kruipen langzaam over de heuvels. Dat belooft regen! Het licht in een loofbos met gele bladeren is heel bijzonder. De Luisenhütte, plek om te lunchen.

Vanuit de hut zicht op het stadje Mayen. We vervolgen onze weg. Deze hut, met de mooie naam “Alten Tempelchen” kijkt uit op de steengroeve bij Mayen. De overdekte baan is de transportband van boven naar beneden.

Langs de steile hellingen omlaag en omhoog. In de regen is dat extra oppassen. In de nattigheid lopen we door naar de hut bij de Funfkantenstein. Wanneer het weer iets minder hard regent, lopen we langs het kasteel Bürresheim. Het staat deels in de steigers, maar ziet er desondanks toch prachtig uit. Het staat langs de rivier de Nette die we kort erna oversteken. Aan het einde van de dag klaart het op, we lopen zelfs in het zonnetje naar het einde van de wandeling.

Deze wandeling is ongeveer 17 km. Het is een van de Traumpfaden, gevonden op Outdooractive. De route die wij gelopen hebben vind je hier.