Frauenwald – Schmiedefeld

We hebben deze wandeling zelf uitgezet. Vanuit ons appartement naar de Rennsteig, een stukje Rennsteig, en dan weer terug.

We verlaten Frauenwald bij het monument. Midden op een kruising van wegen neem je niet zo snel de tijd om het te bekijken, maar dat is zeker wel de moeite waard. De zijkanten zijn volgeschreven met de geschiedenis van het dorp. De wandeling gaat over een stukje Rennsteig. Die is perfect aangegeven en heeft om de zoveel tijd een hut. Elke hut een eigen naam, dus mocht je om hulp verlegen zitten dan is die naam genoeg om te weten waar je bent. Het witte schildje op de hut is van de Wanderweg der Deutsche Einheit, het eerste lange-afstand-wandel-pad dat we zagen, lang geleden in het Sauerland.

Eenmaal boven hebben we uitzicht over Schmiedefeld am Rennsteig vanaf de top van de skilift. Vlakbij Hotel “Schöne Aussicht”. Het is een lelijk betonnen ding aan de voet van de skischans. Uit vervlogen tijden.

We lopen door naar Schmiedefeld am Rennsteig. De kerk midden in het dorp staat te bakken in de zon. Vanuit het dorp weer door het bos terug naar Frauenwald. In het bos steeds kleine veldjes die vol staan met gele bloemen. Vlak naast het pad een korte pauze bij de Hungerquelle.

Deze wandeling is ongeveer 20 km. De track van de wandeling vind je hier.