Herzogenrath – Aachen

We wandelen van Herzogenrath naar Aachen. De etappe is een onderdeel van een tweedaagse. We hebben de vorige etappe het niet zo mooie deel van Herzogenrath gezien, nu lopen we aan de andere kant het dorp uit en dan blijkt het mee te vallen. De route volgt weer de loop van de Wurm. Vanuit het dorp de bossen in. Het is een park en voormalig industrielandschap. Een overdekt bankje, op de kaart als hut. Het gat in de grond is een leemkuil.

De regio wordt door de omliggende gemeentes (inclusief Nederlandse) toeristisch ontwikkeld. Dus her en der borden over de geschiedenis van de streek. Na de regen komen de slakken de weg op. Deze witte had nog heel veel broertjes en zusjes die ook wit zijn.

In de wand van een heuvel een bron naast een afwateringskanaal van een mijn. Het bos is een industrielandschap. Bij een brug over de Wurm een bankje een plaatje dat aangeeft dat er meer routes zijn.

De obelisk heet de Blauen Stein is aan de rand van de stad Aachen. Een tunneltje onder de snelweg door, dan langs de paardenrenbaan de stad in. Wij stoppen op de markt bij de Dom. Vlak ernaast een winkel met printen. We hebben ze niet meer zo mooi gezien als bij deze winkel. Een combinatie van taaitaai en speculaas. We lopen door naar ons hotel aan de rand van het centrum. Na het diner in een restaurant doen we nog een klein rondje door het centrum. Met het laatste licht een foto van de Dom.

Deze etappe van de E8 is ongeveer 15 km. De track van de route die wij gelopen hebben vind je hier.