Hoenderloo 2

We lopen de Trage Tocht Hoenderloo 2. De wandeling heeft een acht als vorm, helaas doen we de bovenste lus tegen de richting in.

Bij het verlaten van Hoenderloo kom je door het landbouwgebied. Boerderijen met rieten daken en ook een schuur met rieten dak. Daarna gaat het een stukje langs het hek van militair terrein de Harskamp. Eenmaal voorbij een veldje gaat de wandeling door uitgestrekt en stil bos om na lange tijd uit te komen op de heide bij Hoog Buurlo. Met de kathedraal van het radiostation aan de horizon gaan we de uitgestrekte heide over. Hier merken we waarom de wandeling de andere kant om beschreven is: we moeten stoppen voor uitzicht over de heide. Het pad over de heide gaat over in een betonnen fietspad. Om rustiger te lopen pakken we toch het ruiterpad dat een eindje verderop loopt. Het laatste stuk gaat over het terrein van De Hoenderloo Groep. Prachtige oude gebouwen, verwaarloosde bouw uit de jaren 50 en 60 en modern wisselen elkaar af. Bordjes vertellen meer over de geschiedenis van deze instelling voor jeugdzorg. Met een korte afsteker zijn we weer terug bij het begin.

Deze Trage Tocht is ongeveer 15km. De meest actuele versie vind je op de Wandelzoekpagina. De track van de wandeling die wij liepen vind je hier.