Kall – Bad Münstereifel

Deze tweede dag van de meerdaagse tocht een etappe door de Eifel heen. Het is dus omhoog en omlaag, wat het voor ons een zware dag maakt. Gelukkig is het einde in het stadje Bad Münstereifel, dus naar beneden. Zicht op de B&B in Kall. Het witte gebouw, boven de computerwinkel. Van buiten geen charme, toch de beste B&B deze tocht. We verlaten Kall met een aardig klimmetje de heuvel op. Op de Lourdesweg een kleine kapel, op de heuvel de kerk van Keldenich. Daarna gaat het het dal weer in, tussen de velden door.

De gevolgde weg bedient 3 routes: de X11 (hoek), de Romeinse waterloop route (deurtjes-vorm) en de X8. Het is een erg mooi en rustig stuk. Waarschijnlijk het mooiste stukje van het deel door de Eifel. Bij Ufrey het dal uit. In het dorp een gedenkteken voor twee soldaten die aan het Oostfront gestorven zijn. Het blijven zonen van ouders. Daarna het dorpje Weyer, met kerk. Bovenop de heuvel is het een winderige plek. Na het dorp een mooi uitzicht bij het kruis.

Voor het dorp Dreimühlen een grote grot. Daar kan je in. Dreimühlen heet niet voor niks zo: de watermolen staat er nog.

Na de snelweg zicht op de radiotelescoop. Bij Pesch uitgebreid aandacht voor de Romeinse tempel die er gestaan heeft. Na een steile afdaling komen we in de stad. Eindpunt van deze etappe.

Deze etappe van de E8 is ongeveer 19 km. De track van de route die wij gelopen hebben vind je hier.