Les Florets

Tijdens deze wandeling is er veel zicht op Les Florets een bergkam onderdeel van de Dentelles De Montmirail. Je kijkt eerst vanuit het dal naar boven, daarna loop je omhoog en loop je op de naburige kam terug. Steeds met het uitzicht op Les Florets. Waarom dat leuk is blijkt uit de foto’s.

De start is even buiten Gigondas aan wat het einde van de weg lijkt. Parkeren langs de weg bij de Cave, maar je kan ook nog de weg verder omhoog naar de Col Du Cayron. Een steile rit met beperkte parkeerruimte. Eenmaal boven op de Col Du Cayron heb je direct uitzicht op Les Florets.

Het begin is relatief laag in de lengte van het dal. Af en toe omhoog, af en toe omlaag, maar min of meer horizontaal. Naar het oosten het uitzicht het dal uit, naar het zuiden Les Florets. Aan het einde gaat het weer naar beneden naar een akker op. Bijna halverwege.

Op een veelsprong gaan we even links en dan het bordje naar Pas de L’Aigle. We lopen er even in, alleen maar even voor het uitzicht, dat echt prachtig is. Na de Pas L’Aigle gaat het omhoog, westelijk, naar de bergkam. En dan heb je uitzicht naar het noorden. Tijdens de ridgewalk steeds uitzicht over de omgeving. De ridge is ruig en soms is het even klimmen, maar nooit lang. Tijdens de wandeling uitzicht op de Mont Ventoux. Die bewaren we voor later. De Col Du Cayron was toen wij er waren druk onder andere met bergbeklimmers. Eenmaal weg van de Col is het rustig.

Deze wandeling is iets meer dan 8km. De route die wij gelopen hebben vind je hier.