Monsheim – Hofheim

We lopen Monsheim uit langs de rivier de Pfrimm. We volgen deze rivier tot aan Worms. Dan aan de ene, dan aan de andere kant van de rivier. Uiteindelijk maakt het niet veel uit. We volgen wel steeds de markering omdat die het meest recent en correct is. In de gids wordt niet zo positief geschreven over dit deel van de route. De route nadert Worms en de bebouwing wordt er niet mooier op. Maar het is wel een prettige afwisseling van de eindeloze bossen. En mooie landschappen waardeer je meer als je af en toe ook een lelijke hebt. Ook verlaten we het wijnbouwgebied en komen nu in de akkers. Af en toe een bruggetje over.

Worms begint met het Karl-Bittel park. Daarna een bijna eindeloze laan met platanen. De verkoeling die ze moeten geven laat nog even op zich wachten totdat ze uitgelopen zijn. Daarna de stadsgrens. Een stuk leeg land, een camperplaats, maar nu dan toch de Rijn! Aan de over het Hagendenkmal.

Op de kaart nog één brug, hier zien we er twee. De eerste is gemoderniseerd en de tweede er naast. De oude toren staat er nog, de nieuwe brug gaat er onderdoor.

Na de brug een lang stuk over en langs de Rijndijk en door de uiterwaarden. Lijkt erg op Nederland. Dit stuk van de route is verlegd en loopt niet meer zoals wij gelopen hebben. Het stationsgebouw in Hofheim is dicht, maar bij de seinwachter staat het raam open. Bellen rinkelen en op de handbediening gaan de bomen op en neer. De verbouwing laat zien dat ook dit binnenkort gemoderniseerd wordt. We eindigen op het station omdat we met de trein naar Worms gaan om daar in een hotel te overnachten.

Deze etappe van de E8 is ongeveer 22 km en is hoofdzakelijk als Nibelungenweg gemarkeerd. Omdat we in Hofheim geen overnachting hebben, nemen we de trein naar Worms om daar te overnachten. De wandeling die wij gelopen hebben vind je hier.