Naarden – Loenen aan de Vecht

Deze etappe is een van de langste die wij doen. Het is een mooie nazomer-zondag, nog lekker warm en iedereen is er op uit. Dan is de route langs de Vecht druk met fietsers en motorrijders. Het is een gevarieerde wandeling. Met bos, polders, velden en voldoende onderdelen van de Waterlinie om van dichtbij te bekijken.

De Batterijen aan de Karnemelkssloot zijn de eerste versterkingen die we tegen komen. Door de velden langs de rand van het Naardermeer. In de verte een groepsschuilplaats onder een aarden wal. Daarna Fort Uitermeer. De tekst in het boekje spreekt nog over een ruïne, dit ziet er aan de buitenkant behoorlijk gerestaureerd uit. De binnenkant is echter nogal leeg. De groepsschuilplaatsen in de omgeving zijn of opgehoogd, of verzonken. Daarna even langs de Vecht en dan langs de Spiegelplas en de Stille Plas. Vanaf Nederhorst Den Berg volgt de route de Vecht tot aan Loenen aan de Vecht.

Deze etappe van het Waterliniepad is ongeveer 25 km. De route die wij gelopen hebben vind je hier. Nadat wij hem gelopen hebben is het Waterliniepad herzien. Check bij Wandelnet de actuele route.