Nigtevecht – Laren

Startpunt van deze etappe van het Trekvogelpad is bij de Reeweg Nigtevecht / Nederhorst den Berg in de bocht bij de rivier de Vecht. Bij Hinderdam is er een brug over de doorsteek tussen de Vecht en de plassen van de Spiegelpolder. Daarna de Dammerkade, een strook grond tussen twee beschoeiingen. Het had net een paar dagen geregend, het onderscheid tussen de plassen en de dijk was niet zo groot. De Dammerkade gaat bij Ankeveen over in de Stichtse Kade en komt dan uiteindelijk bij ’s Graveland uit.

Langs de buitens bij ’s Graveland loopt een kanaal, de ’s Gravelandse vaart. Om het kanaal over te steken heeft Natuurmonumenten een kabelpondje gemaakt. Een geinig dingetje dat we natuurlijk moesten proberen. Daarna langs het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Op het terrein van Natuurmonumenten geen LAW markering, ze willen alleen de eigen markering op hun terrein.

Na het terrein van Natuurmonumenten volgt het Spanderswoud. Het is een stadsbos. Veel mensen, veel honden en veel overlast. Niet fijn op een zondagmiddag. Na het spoor aan het randje van Hilversum volgt de Westerheide. Die wordt overgestoken om uiteindelijk bij La Place in Laren uit te komen.

Deze etappe van het Trekvogelpad is ongeveer 17,5km. De route die wij gelopen hebben vind je hier.