Oldenzaal – Lonneker

De eerste etappe van het Overijssels Havezatenpad. De start is bij station Oldenzaal. Langs de eerste havezate het dorp uit en dan door het coulisselandschap. Velden, bosjes, bosranden wisselen elkaar af. Halverwege een klein uitstapje naar een beeld van de godin van de jacht, Diana. Het bord er naast vertelt over de reden waarom de boeren in deze streek zo’n beeld plaatsten. Een eindje verderop de Judith Hoeve, nu in bezit van Natuurmonumenten, neergezet door een van de directeuren (vroeger) van de Heidemei die hier het gebied ontwikkeld heeft.

Het heeft de afgelopen dagen behoorlijk geregend. Een routeverandering door een nat stukje bos is dan handig. Langs de weg is goed te zien hoe hoog het water in het bosje staat. Verderop zijn er ook sloten en greppels die behoorlijk nat zijn, maar aan de sporen te zien, is dat voor het eerst sinds lange tijd.

Deze etappe van het Overijssels Havezatenpad is 15km. De meest actuele track van deze LAW vind je op Wandelnet.nl. De track van onze route vind je hier.

Overzicht van onze vorderingen op het Overijssels Havezatenpad vind je hier.