Oosterhesselen – Mantinge

We verblijven in het dorpje Meppen, drie minuten met de bus vanaf Oosterhesselen waar we in 2011 het Drenthepad gestopt zijn. Het pad start voor ons bij de kerk van Oosterhesselen. Daarna een gevarieerde wandeling die Drente in al zijn afwisseling laat zien: eindeloze velden, zanderige natuurgebieden, kolonie- en esdorpen, oud en nieuw door elkaar heen.

Oosterhesselen uit en de provinciale weg over brengt je tussen de velden. Op afstand zie je Gees al aankomen. De route door Gees brengt je langs de mooie boerderijen en slaat de dorpsstraat over.

Nieuw Balinge is een oude veenkolonie. De huizen staan langs de Middenraai. Aan het begin van de Mantingerweg een huisje in de stijl van de oude veenhuisjes.

Daarna het Groote Veld en het Mantingerzand. Het gedeelte over het Mantingerzand tussen alle jeneverbes-struiken door is indrukwekkend. Aan het einde van het Mantingerzand eindigt voor ons deze etappe.

Deze etappe van het Drenthepad is ongeveer 20 km lang en is geel-rood gemarkeerd. Daar kwam voor ons nog de route terug naar Meppen bij (niet gemarkeerd). De meest actuele route vind je op Wandelnet.nl. De route die wij gelopen hebben vind je hier.