Radio Kootwijk

We lopen de Trage Tocht Hoog Buurlo. We zijn al een paar keer eerder hier geweest, maar nu gaan we om de heide te zien bloeien. De originele Trage Tocht is 19km. Wij hebben hem ingekort tot 13km en hebben er een rondje rond Radio Kootwijk aan toegevoegd.

We starten bij de parkeerplaats aan de rand van het natuurgebied en lopen dan met de klok mee de heide over. Een klein stukje door het bos en daar is al de eerste bloeiende heide. Eenmaal op het heideveld, is er veel zand, héél veel zand. De overdrijvende wolken zorgen voor indrukwekkende plaatjes. Gelukkig valt er geen regen uit.

Wanneer Radio Kootwijk in zicht komt, wordt het plots (veel) drukker. Het gebouw, wat horeca en een goede parkeervoorziening zorgen voor genoeg aanloop. Na het rondje om het hoofdgebouw heen, lopen we weer verder. Zodra we de paaltjeswandeling achter ons gelaten hebben, is het weer heerlijk rustig.

We houden pauze bij het gebouw van de Dromenfabriek. Uit een andere tijd, maar ook een mooi gebouwtje. Met bankjes en picknicktafels. De route voert ons met een grote boog om Radio Kootwijk heen. Steeds weer staat het imposante gebouw aan de horizon.

Het laatste stuk is het zwaarst: zand, rul zand, hard zand, maar vooral veel zand. En dat maakt dit een wandeling die verrassend veel energie kost. Maar prachtig.

Deze wandeling is een inkorting van de Trage Tocht Hoog Buurlo. De wandeling is ongeveer 13km. Je vindt de Trage Tochten op de Wandelzoekpagina. De track van de wandeling die wij liepen, vind je hier.