Tiel – IJzendoorn

Op 10 september 2006 lopen we van het Zoelense Pad, ten noorden van Tiel naar IJzendoorn, een dorpje langs de rivier. Het is een relatief korte wandeling, bijna 11 km, maar het zou die dag heet worden en dan moet je je beperkingen kennen.

Je loopt ruim ten noorden van Tiel langs en komt met een routewijziging vanwege de Betuwelijn bij de brug over het Amsterdam – Rijnkanaal aan. Verderop is er de Prins Willem – Alexanderbrug die op de hete dag wat schaduw biedt.

De omleiding stuurt je door een industriegebied dat de verwachtte schoonheid heeft. Eenmaal voorbij de spoorlijn, het kanaal en de wegen, loop je plots door de weilanden. Alleen de torens van de sluizen herinneren aan de drukte. Met de Waalbandijk aan je linkerhand loopt de route nu door de uiterwaarden over de Waardweg richting IJzendoorn. Dat geeft een mooi beeld van een kerktorentje dat boven de dijken uitkijkt. De kerk van IJzendoorn. Op de weg naar de scheepswerf even rondom kijken en je ziet van alles en nog wat.

Deze etappe van het Lingepad is ongeveer 11 km en is rood-wit gemarkeerd. Het Lingepad is opgegaan in het Grote Rivierenpad. De route die wij liepen vind je hier.