Utrecht – Culemborg

We lopen een etappe van het Waterliniepad min of meer vanaf huis. We pakken de route op bij het Indundatiekanaal dat langs de wijk Lunetten loopt. Langs het kanaal, de snelweg over en dan richting het Amsterdam-Rijn-Kanaal. Dat over en dan richting de plofsluis. Eerst het Lekkanaal over en dan langs de betonnen bak. Daar gaan we over de Vuilcopsekanaaldijk. Na de snelweg gaat het naar de Schalkwijksewetering. Die lopen we een heel eind rechtdoor. Mooi stuk, rustig en lekker groen. Eenmaal bij het Inundatiekanaal lopen we dat langs en zien we in de verte het Werk aan de Waalse Wetering liggen. Het eerste echte fort dat we tegenkomen is het Werk aan de Korte Uitweg. Vanaf dat fort loopt er een gedekte weg naar Fort Honswijk. Van dat fort zien we niet veel. Verborgen tussen de bomen.

We verlaten het polderlandschap en lopen een stuk over de Lekdijk. Het is laag water en geen seizoen, dus we mogen door de uiterwaarden.  Een enkel hekje laat nog zien dat het hier nog niet zo lang opengesteld is. Met het pondje Schalkwijk – Culemborg komt nu echt het eindpunt in zicht. We volgen de route tot in de binnenstad, maar daarna naar het station om terug te gaan.

Deze etappe van het Waterliniepad is ongeveer 24km lang. De track van de route die wij liepen vind je hier. Je vindt het Waterliniepad actueel en bijgewerkt op Wandelnet.