Utrecht Zuilen – Utrecht Ledig Erf

Dit stuk van het Utrechtpad loopt bushalte bij de Muinck Keizer Brug in Zuilen naar het beginpunt bij het Ledig Erf aan de zuidkant van de Utrechtse binnenstad. Aan de voet van de Muinck Keizer brug gaat het pad langs de Vecht richting de stad. Naast Jachtwerf de Klop blijkt een woonhuis te staan. Het paadje loopt er netjes omheen. De werf staat nu middenin een woonwijk. Maar wie was er het eerst?!!

Aan de voet van de Marnixbrug staat een schoolgebouw in de bouwstijl van de Amsterdamse school. Het heeft hele mooie details. Nu nog het onderhoud dat er bijhoort. Verderop de “nieuwe” Rode Brug. Alleen het oude brugwachtershuisje links laat nog zien in welke steil de oude brug was. Deze mag er ook zijn.

Bij de Lauwerecht (vroeger een zelfstandige gemeente), is er al zicht op de Domtoren. Even verder de molen “Rijn en Zon” die nog steeds het stadsgezicht domineert. Links IJssalon Il Mulino, één van de beste Italiaanse ijsmakers van Nederland. Bij de Bemuurde Weerd het beeld van Nijntje (Niffy) aan de Asch van Wijkskade hoek Oude Gracht. Het beeld is zo plat als de tekeningen van Nijntje. In de binnenstad vechten winkels en historische panden om aandacht. Eén wint: Stadskasteel Oudaen aan de Oude gracht.

Deze etappe van het Utrechtpad is ongeveer 6km. Hij is gemarkeerd met de de geel-rode sticker, helaas verdwijnt die nog wel eens. De wandeling zoals wij die gedaan hebben vind je hier.