Villiprott – Bad Godesberg

Voor ons loopt deze wandeldag van Villip naar Bad Godesberg. De track, die de E8 aangeeft, haakt aan waar we de dag ervoor gestopt zijn met de E8, Villiprott. De twee dorpen zijn aan elkaar gegroeid, echter, de scheiding is een provinciale weg die zo’n 20 meter ingegraven is. Het is een korte wandeling, maar 10km vanaf Villiprott. Het is een dag van lekker uitlopen: vals plat naar beneden. Alleen aan het einde zit een gemeen klimmetje naar de Burcht.

We hebben overnacht bij Fiona, een oud collega van Liesbeth. Ze loopt deze dag met ons mee. Ons boekje zegt dat we bij het Mariabeeld rechtsaf moeten. Dan is het goed kijken wanneer het beeld beschermd wordt door verbleekt plexiglas. We lopen door een aangelegd bos het Kottenforst. Rechte wegen, goed onderhouden paden. Recreatiegebied voor Bonn.

Bij het Forsthaus een kruis dat we tot nu toe alleen in deze streek gezien hebben. In plaats van de Jezus, zie je een aantal symbolen op het kruis. Het lijkt alsof het beschadigd is, maar dat is niet zo. Hier verlaat de E8 de Hauptwanderweg 11 (de zwarte driehoek) en gaat over op het volgen van de Rheinhöhenweg, de R. Bij de hut een eindje verderop markeringen die wat meer blijvend zijn, tenminste, zo’n steen sloop je minder makkelijk dan een bordje.

Aan de grens van Bad Godesberg uitzicht over het stadje. Het is een buitenwijk van Bonn, dus het uitzicht gaat over in uitzicht over Bonn. We lopen langs de rand van Bad Godesberg de stad in. De route pakt nog even de heuvel van de Burcht mee. In het winkelcentrum onder de burcht bereiden twee nonnen een optreden voor. Doet mij denken aan Wim Zonneveld.

Deze etappe van de E8 is ongeveer 10 km. De track van de wandeling vind je hier.