Xanten – Alpen

We lopen deze wandeling als laatste dag van een vijfdaagse. Het vertrek is vanaf ons hotel in Xanten. Voor ons is het eindpunt treinstation Alpen.

Deze wandeling geeft een goed beeld van het landschap van deze streek. Veel akkers, rechte wegen en her en der een bos. In het begin vind je een groot aantal panelen langs de route over het landschap, de oude nederzettingen en kerkelijke geschiedenis. De lange rechte wegen maken het soms een beetje saai. Loopt wel lekker door.

We verlaten Xanten aan de oostkant van de stad naar de Furstenberg. Langs deze straat een aantal informatieborden over de Romeinse tijd. Door de velden over de Romerstrasse naar Birten. In Birten is een Romeins Amphitheater, maar dat is nog gewoon in gebruik, helaas niet open voor bezichtiging.

Voorbij Birten kort een bosje door. Het is korte vreugde, het stuk langs de K20 is lang en vervelend vanwege het verkeer. Het geeft wel goed weer hoe het landschap er eigenlijk uitziet. Gelukkig is er weer een bosje gevonden om door te lopen: we lopen tussen de velden door Alpen tegemoet. Wij lopen nog door naar het station Alpen.

Deze etappe van de E8 is ongeveer 17 km. De track van de route die wij liepen vind je hier.