Bad Bodendorf – Andernach

We lopen vandaag van Bad Bodendorf naar Andernach. We beginnen de dag met zijn vieren, halverwege besluiten Petra en Bert de wandeling te staken wegens lichamelijke ongemakken.

We lopen vanaf het hotel langs de rivier door Sinzig. Niet helemaal de route, maar zo leuk, het had de route kunnen of zelfs moeten zijn. In Sinzig blijkt de route verlegd. Dat is maar goed ook, de oude route liep om de historische kern heen. Nu zien we het kasteel en de kerk van het stadje. Bij het verlaten van de stad nog een oude mijlpaal.

In het bos. Lange rechte wegen, de boomstammen maken duidelijk dat het om productiebos gaat. Op een uitzichtpunt nu eens geen uitzicht over de Rijn maar over het achterland. Inclusief hütte. Het kon natuurlijk niet lang duren: snel weer terug naar de Rijn. Ook nu weer prachtig zicht op de rivier, de oevers en de bedrijvigheid. De afdaling bij Bad Breisig is met een trap. Dat geeft meestal te denken.

Bij Rheineck waar een stroompje de Rijn in gaat een bord dat aangeeft dat hier ooit de grens van het Romeinse rijk (de Limes) liep.

Na de afdaling tot op rivier-niveau, gaat de route weer omhoog en volgt een weg boven het dorp langs. Een leuke achterafstraat die je veel van het dorp laat zien. De kerktoren op klokkentorenniveau, een karakteristiek huis tegen de heuvel op gebouwd en twee witte leeuwen voor een huis dat in de lokale steen opgetrokken is.

Vanaf de volgende heuvel zicht op het grote huis in de vallei. Op de top fier de Duitse vlag. Eenmaal boven de rivier, gaat het redelijk vlak veder. In de groeve is sinds de Romeinse tijd steen gewonnen. De sporen hiervan zijn goed zichtbaar. Informatiepanelen maken duidelijk dat de winning over de eeuwen heen weinig veranderd is. Leuk om te zien, houdt alleen een beetje op…

Het laatste stuk gaat over het bospad dat de “Rheinhoheweg” heet. Het hotel-garni is in een woonwijk. Lekker rustig.

Deze etappe van de E8 is ongeveer 26km. De track van de route die wij gelopen hebben vind je hier.