Andernach – Koblenz

We lopen vandaag Andernach naar Koblenz. De dag start zonnig, maar behoorlijk fris. Vooral omdat we door weilanden, boomgaarden en plantages lopen, relatief open terrein.

Na de overnachting en het prima ontbijt vertrekken we richting Koblenz. Eerst door de stad, een lange rechte weg direct naar de stadsgrens. Dan langs een sportcomplex dat beslist de schoonheidsprijs niet verdient. De route volgt daarna de loop van een riviertje.

Voorbij Miesenhem de route van een pelgrimstocht. We lopen nu door de open velden. De route is onderdeel van het recreatiegebied rond de dorpen en steden in de regio Koblenz. We komen veel mensen tegen.

Na de kapel komen we in de boomgaarden. Kersen, appels en peren. Nu nog klein, maar aan het einde van het seizoen zal het vol hangen. In Mühlheim toch even gekeken naar de zwarte steen die je hier veel ziet. De kleur komt niet goed uit op de foto, maar het geeft een indruk. Zo lopen we langs en door dorpjes richting Koblenz. Bevolking betekent ook wegen. Gelukkig krijgen de landbouwwegen bruggen over de provinciale weg. Loopt wel zo ontspannen.

De route heeft de oever van de Rijn min of meer verlaten en komt nu meer op de oever van de Moezel. Bekend van de wijn. De afdaling begint bij een kapel, naar beneden toe volgen we een kruisgang.

Gühls is een voorstad van Koblenz. Daar de Moezel over. Eerst de afdaling van de Höheweg naar beneden. Geeft mooi uitzicht over Gühl en de Moezel. Dan de spoorbrug over via het voet/fietspad. Gaat prima, maar het zijn wel planken met flinke kieren ertussen. Hoogtevrees is nu geen pleziertje.

De wandeling eindigt met een langs stuk over de oever van de Moezel naar het Deutsches Eck. Wij haken af en nemen een doorsteker naar het hotel.

Deze etappe van de E8 is ongeveer 27km. De E8 volgt hier de Rheinsteig en is met een zwarte R op een wit vlak gemarkeerd. De track van de route die wij gelopen hebben vind je hier.