Koblenz – Boppard

Van Koblenz naar Boppard is een hele andere dag dan de dag hiervoor. Eerst langs de Rijn de stad uit, dan een paar stevige klimmen om op hoogte van het uitzicht over de Rijn te genieten. De laatste afdaling doen we met de kabelbaan, terecht aanbevolen door het gidsje.

De wandeling langs de Rijn is erg mooi. We genieten van de ochtendzon en de relatieve rust. De oude bomen laten zien dat dit al lange tijd een park is. Aan de rand van de stad is het even voorbij met de rust. De route worstelt zich onder een verkeersplein door om vervolgens de heuvel richting de zendtoren op te gaan.

Bovenop de heuvel is het even verder naar de Rittersturz. Hier heeft een hotel gestaan dat gebruikt is als conferentieoord. Na de oorlog is hier de Duitse staatsvorm met de overwinnaars afgesproken.

De zendtoren wordt met rode signalering aangegeven. Gelukkig is het geen winter meer. Het ding komt als een soort UFO boven de bomen uit. Hierna een langzame afdaling over een asfaltweg. Bij Waldesch begint een stukje door de velden. Hünenfeld is het hoogste punt van de wandeling. Hier heeft het boekje het behoorlijk mis, we zijn nu op meer dan 400 meter in plaats van rond de 350. Op de vlakke top van de heuvel wat weilanden en akkers. Dit deel van de etappe heeft wat attracties in de vorm van Naturdenkmalen, hutten, een bron enz. Aan de rand van het bos veel zaagwerk. Bij de ATB baan een toepasselijk werk.

Bij de Vierseeenblick en later bij de Gideonseck mooi uitzicht over de rivier. We hebben ruim tijd, dus we doen rustig aan en genieten van dit uitzicht met een koffie-met.

De afdaling naar Boppard staat in het gidsje als Alpine. Wij kiezen voor de toeristische optie en gaan met de stoeltjeslift naar beneden. Rugzak ernaast gaat het 300 meter naar beneden.

Boppard is een pleisterplaats voor Rijncruises. Er is een grote winkelstraat waar het behoorlijk druk is. Wij zoeken het station op voor de treinreis naar huis.

Deze etappe van de E8 is ongeveer 21km. De route volgt voornamelijk de Rheinsteig. Die heeft een zwarte R op wit vlak. De track van onze wandeling vind je hier.