Dalfsen – Berkum

We lopen deze etappe van het Overijssels Havezatenpad als derde dag in een vierdaagse. We haken aan waar we de route verlaten hebben, anders missen we een havezate. Dus we lopen eerst weer terug naar Dalfsen voordat we verder kunnen.

De havezate die we niet wilden missen is Huis Den Berg bij Dalfsen. In de gids staat dat er op dit landgoed geen markering is. Dat valt mee. Er is wel wat, maar het mag geen naam hebben. Daarna slingert de route zich over landweggetjes en paden tusse de velden door.

De tuin van havezate de Horte is toegankelijk via een klein brugje. Een oude kas achterin de hoek en verder een hele aardige formele tuin. Een prima plek om lekker uit te rusten. Nadat we weer op pad zijn, hebben we de belangstelling van een koe. Als laatste havezate die opvalt, Havezate Soeslo. Net gerestaureerd, staat er weer prima bij.

Deze etappe van het Overijssels Havezatenpad was voor ons ongeveer 22 km. De aanloop vanaf ons overnachtingsadres naar waar we de dag ervoor de LAW verlaten hebben is ongeveer 4km. Best een eindje. De track van onze wandeling, met aanloop, vind je hier.