Ommen – Dalfsen

We lopen deze etappe als tweede dag van een vierdaagse. Aangezien we bij Dalfsen voorbij het dorp overnachten, is dit voor ons een lange etappe.

Na Ommen uitgelopen te zijn (bijna verdwaald in het park), het sluisje bij het Broekdijkje. Daarna een heel stuk de Hessenweg West. Niet de meest spannende route, maar het idee dat er al eeuwen mensen lopen over dezelfde weg, toen uit Duitsland (Hessen), en nu van Oldenzaal naar Steenwijk, is wel een bijzondere gedachte.

Voorbij Varsen komen de bosjes weer. Na eerst over scoutingterrein gelopen te zijn, kom je bij de stuw in de Vecht. Die over, en dan landgoed Vilsteren over. De landgoederen zijn wel opengesteld. Ondanks de grote hoeveelheden prikkeldraad. Dat de boerderijen bij het landgoed horen blijkt uit de luiken.

De bomenlanen wisselen elkaar af. De Marswetering laat zien dat we in het stroomgebied van de IJssel lopen. Voorbij Dalfsen stoppen we met de route en lopen we naar het Boerhoes. Wel even een flink eindje van de route. De mooie route over de Vechtdijk maakte veel goed.

Nadat we terugkwamen uit Dalfsen, nog even naar de Vecht gelopen. Ondergaande zon en een ballonen-fiesta. Prachtig.

Deze etappe van het Overijssels Havezatenpad is voor ons ongeveer 24 km, namelijk met ongeveer 4km afloop naar het overnachtingsadres, het Boerhoes. De track van onze wandeling vind je hier