Hemmen

Deze Trage Tocht voert ons terug naar de periode dat we het Lingepad liepen. Toen vonden we het een gebied met veel asfalt en veel “verboden toegang”. Nu blijkt Landgoed Hemmen een prachtige plek voor een rondwandeling. De wandeling laat je bijna alle hoeken en gaten van het landgoed zien, maar omdat het zo afwisselend is en het park en landschap prachtig, is dat erg goed gekozen.

De wandeling start bij station Hemmen-Dodewaard. Aan de overkant van het spoor is een parkeerplaats en daar is op deze dag voldoende plek. Daarna over een lang en smal pad langs het spoor en een maisakker naar Hemmen. Boerenwegen die uitkomen bij de Linge. Bij een boerderij kopen we kersen en de mevrouw vertelde dat we bij de stuw konden zitten. Weliswaar zonder bankje, maar het is inderdaad een mooie plek. Daarna door het park, langs de resten van kasteel Hemmen verder. We leggen aan bij het pannenkoekenhuis aan de Linge. Het vervolg gaat weer door het park en het land van het Landgoed. Na wat omcirkelingen gaat de terugweg weer via het pad langs het spoor terug naar het station.

Deze Trage Tocht is ongeveer 13km lang. Je vindt de Trage Tochten op de Wandelzoekpagina. De track van de wandeling die wij gelopen hebben vind je hier.