Hochröhntour

We zijn in de Röhn, een laaggebergte grenzend aan het Sauerland. Op een mistige dag doen we een hoogvlakte-wandeling. We hebben de wandeling gevonden op de site van de regio Röhn onder het kopje “Extratouren”. Dit zijn over het algemeen mooie wandelingen die prima aangegeven zijn. Vooral dat laatste is op een mistige dag als deze, een plus.

De mist kondigt zich al aan bij de eerste boswegen. Het uitzicht over de hoogvlakte is dan ook wat beperkt. Ook dit gebied wil zich profileren als wandelgebied en de bewegwijzering is dus prima. Onderweg een sticker van de E6. We lopen de E8, mochten we die klaar hebben, dan kunnen we die altijd nog doen. Het gebied is nat, dus ook veel bruggetjes en zelfs loopplanken.

Bladeren kleuren de weg rood. Wanneer de mist wegtrekt, blijken we in een glooiend heuvellandschap te lopen met mooie herfstkleuren. Op de lokale top een herdenkingsplaats. Voor de gevallenen uit de oorlogen, maar ook voor de beëindiging van de scheiding BDR / DDR. De wandeling en de dag wordt afgesloten met blauwe luchten.

Deze wandeling is ongeveer 15km. Hij is uitgezet door het bureau voor toerisme van de regio Röhn. De track van de wandeling die wij liepen vind je hier.