Korenburgerveen

We hebben een vakantiehuis vlak buiten Winterswijk. Vanuit dat huis lopen we een rondje deels langs het Korenburgerveen / Meddoseveen, deels door het Nationaal Landschap Winterswijk, een agro-industrieel landschap.

Onze start is bij het Meddoseveen. Het is begin maart, dus alles is nog bruin. En het heeft aardig geregend, dus het water staat hoog. Het eerste deel is over plankiers. Aan het einde een uitzichttoren. Het maakt je enerzijds duidelijk hoe groot het gebied is, anderzijds ook de beperking: de spoorlijn, de hoogspanningskabels en de wegen. Met omwegen komen we in het landbouwgebied ten westen van Winterswijk. Daar pakken we de Groenlose Slinge op en lopen op een leuke verrassende manier langs de Slinge Winterswijk in. Daarna over de weg langs het spoor en over een stukje landgoed weer terug naar de vakantiewoning.

Deze wandeling is ongeveer 16km (met extra aan- en afloop) en is de Trage Tocht Winterswijk. Je vindt de Trage Tochten op de Wandelzoekpagina. De wandeling die wij liepen vind je hier.