Leersumse Veld

De weersverwachting voor de middag was prima, dus samen met Eric gestart aan de wandeling richting het Leersumse Veld. Eerste stop was de tombe van Nellesteijn. Vroeger stond deze tussen de bomen, nu eenzaam op de heuvel. De valwind van juni 2021 heeft hier grote schade aangericht. Weer naar beneden en het bos van Breedeveen in. Aan het begin een bord: geen toegang, gevaarlijk. Dat laatste valt waarschijnlijk wel mee, maar het was toch redelijk onbegaanbaar. Het was er wel helemaal stil. Het bos uit, over het Leersumse Veld, pas bij het Let de Stigterpad verlaten we het afgezette gebied. Langs de Leersumse Plassen, nu vol water na de lange periode van regen.

Eenmaal daar voorbij kwam er ook een aardige bui over. Bij het oversteken van de Hoge Ginkel regende en waaide het behoorlijk. Ietwat doorweekt lopen we door tot aan de Utrechtse Baan, de weg boven Leersum. De Gezichtslaan blijkt in het bos een grote naam voor een bospad dat in Leersum bij het Uilentoren uit komt. De grote huizen hier hebben allemaal lege tuinen. De valwind heeft de tuin effectief geschoond. Door het Lombokbos lopen we weer terug naar de tombe van Nellesteijn en dan weer terug naar de auto.

Deze wandeling van bijna 11km heet de “Heuvelrugroute – Leersumse Veld” en is gevonden op de Wandelzoekpagina. Zoals wij hem liepen is het geen aanrader. De route is verouderd en door de schade in het bos deels onbegaanbaar. De route die wij liepen, vind je hier.