Leerdam – Vuren

Deze etappe van Leerdam naar Vuren hebben we met het OV gedaan. Met de trein naar Leerdam, daar net buiten de stad de route oppakken. Door de velden en de landbouwwegen naar Vuren, daar de bus. We lopen de wandeling op 11 maart. Aan het einde van de dag staat de zon lekker laag.

Station Leerdam uit, en dan richting Aquoy. Rond de spoorbrug staan groepenschuilplaatsen om de overgang te bewaken. Voorbij Aquoy Fort Asperen. In de directe omgeving staat het water behoorlijk hoog in de velden. Voorbij Asperen langs de Nieuwe Zuiderlingedijk. Deze dijk wordt bewaakt met groepenschuilplaatsen. Er zijn er enkele open. Die met de routemarkering bekijken we ook van binnen. Het blijft nat, het riet staat er nog in de griend Klein Hoogland. Sommige stukken zijn zo nat dat er plankiers liggen. Langs de Nieuwe Zuider Lingendijk een afsluiter.  Bij de Spijkse kweldijk staat een gemaal.

Deze etappe van het Waterliniepad is ongeveer 19 km. De meest recente versie vind je op Wandelnet. De route die wij gelopen hebben vind je hier.